Известие

Collapse
No announcement yet.

Ту пали, ту не пали! Свети - CODE

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ту пали, ту не пали! Свети - CODE

Здравеите.Отскоро имам Alfa 156 1.9 JTD 2000 г. та имам следния проблем.Имам два ключа с чип които не е с батерии и когато трагна да паля ми светва лампата CODE и не подгрява изобщо свещите и върти и не пали.Вкарвам изкарвам ключа от патрона 2-3-5-10 пъти и огасва лампата подгрява свщите и пали.Това нещо го прави почти всеки ден, на почти всяко спиране.Според мен е от имобилаизера та искам да питам дали може да го изключа или какво друго мога да направя?А също така имам и 3-ти ключ които е различен от другите и явно е за имобилаизера за изключване(ON и OFF),но проблема е че като отворих таблото за бушоните където трябва да е тая ключалка за имобилаизера на неино място има дупка.
    Ако някои може да помогне по въпроса с паленето да пише ще му бъда много благодарен (защото не сигурно като отида някаде дали ще тръгна после).
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

С търсачката...
    Има поне 5 теми по този въпрос.
    По спомен няква букса във волана дава проблем...

Comment

Може да ти е разхлабен клемореда на контактния ключ.
      Желателно е ключът за колата да е сам а не връзка с с 10 ключа защото тогава се появяват тези проблеми.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от alexbest Покажи съобщение
        Здравеите.Отскоро имам Alfa 156 1.9 JTD 2000 г. та имам следния проблем.Имам два ключа с чип които не е с батерии и когато трагна да паля ми светва лампата CODE и не подгрява изобщо свещите и върти и не пали.Вкарвам изкарвам ключа от патрона 2-3-5-10 пъти и огасва лампата подгрява свщите и пали.Това нещо го прави почти всеки ден, на почти всяко спиране.Според мен е от имобилаизера та искам да питам дали може да го изключа или какво друго мога да направя?А също така имам и 3-ти ключ които е различен от другите и явно е за имобилаизера за изключване(ON и OFF),но проблема е че като отворих таблото за бушоните където трябва да е тая ключалка за имобилаизера на неино място има дупка.
        Ако някои може да помогне по въпроса с паленето да пише ще му бъда много благодарен (защото не сигурно като отида някаде дали ще тръгна после).
        Третият ключ ти е за фабричната аларма, ама явно е махната.

Comment

Сваляш корите на колоната на волана и до патрона на ключа търсиш една феритна антенка с формата на пръстен.Наместваш я хубаво.Фиксираш я да не мърда и и почистваш буксичката.Ако с това не се оправи- на майстор.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            Сваляш корите на колоната на волана и до патрона на ключа търсиш една феритна антенка с формата на пръстен.Наместваш я хубаво.Фиксираш я да не мърда и и почистваш буксичката.Ако с това не се оправи- на майстор.
            Кабела май влиза директно в пръстена / без букса /. Буксата е само в другия край , който влиза в кутията над предпазителите. Поправи ме ака греша.
            Alfa Romeo 1.8 TS `98
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от jazzman Покажи съобщение
              С търсачката...
              Има поне 5 теми по този въпрос.
              По спомен няква букса във волана дава проблем...
              не е във волана а е ниско долу леко в ляво от конзолата на волана. имаше някъде една тема с картинки къде се намира и как се почиства-. Сритай кабелите и ако се оправи ще е от тази букса) бабешки начин ама...
              Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
              sprint tropheo
              155/1.8
              156/2.0 Selespeed

Comment

Точно така е.Аз за тази букса и говоря.
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

опитах се да намеря темата ама може би е изчезнала при хакването на форума. имам някъде картинки и ще опитам да ги сканирам
                  Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                  sprint tropheo
                  155/1.8
                  156/2.0 Selespeed

Comment

ок

мерси отивам да ровя за тая букса и за тоя прастен ако има някъкво развите ще пиша.мерси за съветите все пак.
                    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

какво имаш предвид под "клеморед"?

---------- Post added at 11:21 ---------- Previous post was at 11:17 ----------

почистих антенката и леглото и и нз какво разбирате под закрепяне без да мърда защото тя е на 2 щипки които и позволяват 2-3 мм да се варти.почистих и буксата която е от другия краи на антенката.И пак сащата работа даже сега не я видях изобщо да огасне лампата CODE но и не сам си играл много.
                      Някакви други решения какво да правя ?
                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

И аз го имам този проблем понякога...
                        Винаги преди да завъртя ключа е на свободна без натиснат съединител...Та точно така ми прави на мен проблема вадя ключа изчаквам 2,3 секунди само натискам съединителя въртя ключа и приема кода...
                        Поне при мен така става иначе един път като не ми приеме кода колкото и да въртя все не иска докато не направя горното...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

хммм

и така нестава натисках съединителя вадих слагах ключа нестава.а тая кутиика дето влиза буксата за графитния прастен за какво е, и този прастен затворена верига ли е защото като закачих мултицета ми показва че е затворена верига и дърпах гънах кабела и не я прекъсва поне кабела маи е здрав.
                          Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от alexbest Покажи съобщение
                            и така нестава натисках съединителя вадих слагах ключа нестава.а тая кутиика дето влиза буксата за графитния прастен за какво е, и този прастен затворена верига ли е защото като закачих мултицета ми показва че е затворена верига и дърпах гънах кабела и не я прекъсва поне кабела маи е здрав.
                            продължавай в същия дух и хептем няма да запалиш. Проблемът може да ти е в ключа. Мислил ли си и по този въпрос? И мой съвет - като не разбираш по-добре иди сега на сервиз и дай малко пари, отколкото после и с много пари. Тук всички сме специалисти, ама ...

Comment

да и това го има ама проблема е как да стигна до сервиз(или сервиза маи трябва да доиде при мен).ами на дали е от ключа защото и с двата нищо не става и с този които е карана колата и с този които изглежда като нов.
                              Alfa Romeo 156 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X